17 Nisan 2013 Çarşamba

NOEL BABA SAFSATASI


... Her yeni yıla girişimizde, büyük şehirlerimizin mağaza önlerini ve vitrinlerini NOEL BABA resimleri ve mankenleri işgâl edi-yor. Hatta NOEL BABA kıyafetleriyle caddelerimizde dolaşan zavallı insanlarımıza da rastlıyoruz. Ben bu NOEL BABA görüntülerinden iğreniyorum; onlardan nefret ediyorum. Milletlerin ha-yatında, kültür emperyalizminin ne demek olduğunu bildiğim için, NOEL BABA taklitlerinden ve şamatalarından katiyen hoşlanmıyorum. Çünkü o NOEL BABA’lar, bizim güzelliklerimi-zi birer ikişer çalan, bizim kültür köklerimizi yavaş yavaş kurutan Batılı misyonerlerden farksızdırlar. Ruhumuzun ve varlığımızın sinsi ama amansız, düşmanlarıdırlar. Eğer ilim adamlarımızın söyledikleri gibi, milletler kendi kültür kökleri üze-rinde yükseliyorlarsa, kendi gelenekleri ve görenekleriyle yaşı-yorlarsa, bizim NOEL BABA’larla ne ilgimiz var?
NOEL BABA’lardan bize ne? Biz niçin Hristiyan Batının gelenekleriyle, görenekleriyle yatıp kalkıyoruz? Bilirim: İlmin milliyeti yoktur. Teknik de öyledir. Batının ilmini ve tekniğini gördüğümüz yerde alır sahipleniriz. Fakat Batının âdetlerine, geleneklerine kul köle olmamız neden? Batı dünyası karşısında, tam bir aşağılık duygusu içinde olanlar, iflâs bayraklarını büyük şehirlerimizden Anadolu’muzun içlerine doğru çekmeye başladılar.
Mübarek Edirne’mizin Keşan Müftüsü Süleyman Yeniçeri, bacalarımızdan ve pencerelerimizden evlerimize girmeye çalışan bu kırmızı-beyaz kıyafetli, bu siyah kemerli NOEL BABA hırsızına dikkatlerimizi çekmiş; Batı dünyasının kültür emperyalizmi karşısında çok dikkatli olmamızı istemiş. Yerle-gök arasını dolduracak kadar dosdoğru beyanlarda bulunmuş. Fakat gazetelerimizin yazdıkları doğru ise, Diyanet İşleri Başkanlığımız da Keşan Müftümüz hakkında inceleme başlatmış. Yazılanlara kat’iyyen inanmak istemiyorum. Çünkü Diyanet İşleri Başkanlığımız, böyle bir inceleme başlattıysa, millî varlığımızı kemiren felâketlerden biri, bacalarımızdan, pencerelerimizden, kapılarımızdan içerilerimize çoktan girmiş demektir.
Vah! Aman! Eyvah! Yavuz Bülent Bâkiler TÜRKİYE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar

Sayfa Görüntüleme