17 Nisan 2013 Çarşamba

GAZLI İÇECEKLER

Yaz aylarının gelmesiyle tüketimi artan gazlı içecekler vücutta pek çok tahribat yapıyor.

 Gazlı içeceklerde bulunan asit ve şeker, diş minelerini zedeler. 
 Diş özü dokusunun ölümüne sebep olabilir.
 Bu madde egzama, astım ve kurdeşene sebep olabilir.
 Gazlı içecekler, fruktozlu mısır şurubu ihtiva eder. Bu madde, kalp hastalıkları ve diyabete sebep olan metabolik rahatsızlık risklerini yükseltir. 
 Uzun vadede böbrek taşına ve diğer böbrek rahatsızlıklarına yol açabilen yüksek miktarda fosforik asit ihtiva eder.
 Erken ergenlik ve üreme sistemi rahatsızlıklarına yol açar.
 Gazlı içecek tükettikten 20 dakika sonra kandaki şeker oranı yükselir ve buna bağlı olarak insülin patlaması gerçekleşir. 
 Karaciğer, şekeri hızlı bir şekilde yağa dönüştürür.
 Gazlı içeceklerde fosforik asit ve yüksek oranda fosfat vardır. 
 Uzun vadede osteoporoz riskini yükseltir ve kemik kırılmalarına yol açar. 
 Fosfor idrarla dışarı atıldığı zaman, kalsiyum maddesini de kendisiyle birlikte götürür.
 Her gazlı içecek, obezite olma riskini 1,6 kere artırmakta.
 Kalp damar rahatsızlıklarının %70’i şişmanlığa bağlı.
 Şeker hastalığına yakalanma riski %80 daha yüksek. 
 Gazlı içecek kutuları ve plastik şişeler, bol miktarda BPA maddesi bulunduran kanser yapıcı bir reçineyle kaplıdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar

Sayfa Görüntüleme