17 Nisan 2013 Çarşamba

FİRAVUN’UN ÇÜRÜMEYEN CESEDİ


Mısır Firavunlarından birinin bozulmamış cesedi Londra’daki British Museum’da teşhir edilmektedir. 3.000 seneden fazla bir zaman önce ölen bu Firavun’un cesedi, mumyalanmış olarak değil, ibret-i âlem için mumyasız olarak çürümeden korunmuştur. Tam bir ibret vesikası olarak vücudu hiç bozulmamış, etleri çürümemiş ve tüyleri dahi dökülmemiş şekilde ve secde eder vaziyette bulunmuştur. Çünkü Firavun ölürken secdeye kapanmıştı. Kur’ân-ı kerîmde buyuruluyor ki:
“İsrailoğullarını denizi yararak geçirdik. Firavun ve askerleri zulmetmek ve saldırmak üzere onları [yarılan denizde] takip etti. Firavun denizde boğulurken, “İsrailoğullarının inandığından başka ilâh olmadığına iman ettim, ben de Müslüman oldum.” dedi. Ona, “Şimdi mi inandın, daha önce isyan eden bir bozguncu idin.” dendi. [Denizde boğulan Firavun’a Allahü teâlâ buyurdu ki:] Senden sonrakilere bir ibret teşkil etmesi için, bugün senin [denizdeki] cesedini [çürütmeden] çıkarıp [sahile] atacağız. Buna rağmen insanların çoğu âyetlerimizden gafildir.” [Yunus sûresi: 90-92. âyet]
Mûsâ aleyhisselâm, Firavun’u dine davet etti. Firavun kabul etmedi. Yanındaki vezîri Haman’a sordu. O da; “Mûsâ, büyük sihirbazdır. Bizi aldatıp, ülkemizi elimizden almak istiyor.” dedi. Böylece Firavun’un imana gelmesine mâni oldu ve iman eden hanımı Asiye’nin de şehit olmasına sebep oldu. Firavun, Mûsâ aleyhisselâmın mûcizelerini görünce korktu. Mûsâ aleyhisselâm ile ona inananların Mısır’dan gitmesine izin verdi. Sonra Firavun verdiği bu izne pişman oldu. Askerlerle peşle-rine düştü. Denizde yollar meydana geldi. Mûsâ aleyhisselâm da, İsrailoğulları ile birlikte denize girdi. Kızıldeniz’in Süveyş kısmına gelince, denizdeki yollar kapanıp, Firavun’un askerleri boğulmaya başladı, Firavun da aynı âkıbete uğrarken, hemen secdeye kapanıp, iman ettim dediyse de, boğularak askerleri ile birlikte öldü.
Firavun’un cansız cesedi asırlarca denizde kalmasına rağmen, Allahü teâlânın kudreti ile çürümedi. Âyette de bildirildiği gibi, cesedi 3.000 sene sonra sahile atıldı. Burada (K›z›ldeniz’in kenar›ndaki Cebelein mevkiinde kumlar arasında) bulunup İngiltere’ye götürüldü.
Mehmet Ali Demirbaş TÜRKİYE GAZETESİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar

Sayfa Görüntüleme