17 Nisan 2013 Çarşamba

ÇOCUKLARİÇİN TEHLİKELİ

Amerikan Pediatri Akademisi, bilhassa çocuklar için tehlikeli olabilecek yiyecekleri açıkladı: 

1. SOSİS: 10 yaşından küçüklerde boğulmaların %17'si sosisten oluyor.
2. FUGU BALIĞI: Tetrodoksin adlı, oldukça etkili bir zehir bulunuyor.
3. ACKEE MEYVESİ: Kesildikten sonra kabuğunun kırmızıya dönmesi beklenmezse, koma veya ölüme yol açıyor.
4. FISTIK: Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi var.
5. YEŞİLLİK: Ispanak, roka, marul, lahana, kıvırcık salata gibi yeşilliklerin iyi yıkanmaması bağırsak bakterilerine da-vetiye çıkarıyor.
6. IŞGIN: Fazla tüketildiğinde bitkideki toksinler zehirlen-meye yol açabiliyor.
7. TON BALIĞI: Çok fazla yenildiğinde sinir sistemine zarar veriyor.
8. MANYOK: Eğer doğru tüketilmezse siyanür üreterek zehirlenme riski oluşturuyor. 
9. KAHVE: Kalp krizine yol açabiliyor, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor. 
10. MANTAR: Yabani olanları, zehirlenmelere yol açıyor.
11. PATATES KIZARTMASI: Yüksek oranda akrilamid sebebiyle uzun süre tüketilirse damar sertliği, şişmanlık ve kansere sebep olabiliyor.
12. HAMBURGER: En zararlı yağ türü olan trans yağların kullanımı nedeniyle kalp hastalıkları meydana geliyor.
13. ALKOLLÜ İÇECEKLER: Alkol kullanımı beyin ve sinir sistemini olumsuz yönde etkiliyor.
14. ÜZÜM: Şeker oranı yüksek olan üzüm, diyabetli kişiler için zararlı oluyor.
15. SOSİS, SALAM: İçinde sodyum nitrit bulunur ve kansere sebep olur.
16. ÇİKOLATA: Yüksek orandaki kakao, şekerli olduğundan, kolesterol miktarını yükseltiyor.
17. CİPS: Kanserden obeziteye, diyabetten alzheimere kadar pek çok hastalığa sebep olabiliyor.
18. DONDURMA: Kolay bozulabildiğinden bağırsak hastalıklarına yol açıyor.
19. ASİTLİ İÇECEK: Mide ve bağırsak hastalıklarına sebep oluyor.
20. HAMUR İŞİ: Bunlar kolesterol dengesini bozuyor.
21. DONDURULMUŞ GIDA: Mide ve bağırsak hastalıkları meydana getiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar

Sayfa Görüntüleme