17 Nisan 2013 Çarşamba

GÜNDE BİR ELMA


Lowa Üniversitesinden Dr. Adams ve ekibince yapılan araştırmada, elma kabuğunda bulunan ursolik asidin, yağları eritme ve kas geliştirme özelliği sayesinde daha ince bir vücuda kavuşulmasına yardımcı olabileceği tespit edildi.
Fareler üzerinde yapılan deneylerde elmanın kas yapımını %15 artırdığı, vücut yağlarını da yarıdan fazla azalttığı belirlendi. Ursolik asidin farelerde kas yoğunluğunu artırmasına rağmen, toplam vücut ağırlığını artırmadığı tespit edildi.
Ancak elmanın faydaları bununla bitmiyor. Düzenli elma yemek; kan şekerini, kolesterolü ve zararlı yağ asitlerinin seviyesini azaltıyor.
Dr. Adams; elmanın özellikle, zamanla kasları azalan yaşlılar için faydalı olduğunu, atropi adlı bu hastalığın çoğu insanı ha-yatının bir döneminde, “bir hastalık esnasında veya yaşlılıkta” etkilediğini ve ilâcının da olmadığını kaydetti. Atropiye mani olabilecek kimyasalların da özellikle elma kabuğunda yoğun olduğunu bildirdi. (AA)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar

Sayfa Görüntüleme