17 Nisan 2013 Çarşamba

İÇGÜDÜ MÜ


Bal arılarının bir kolonisi 50 bin fertten meydana gelir. Arılar böyle büyük bir kalabalıkta öyle intizamla yaşarlar ki, insan toplulukları asla bu şekilde yaşayamaz. Arılar hayret verici bir sebat ve istikrarla çalışırlar.
Her arı bir günde ağırlığından fazla bal özünü kovana taşır. Hayatı boyunca yarım kilo kadar bal yapabilir ve bunun için ortalama 37 bin kere uçuş yaparak yılda 30 milyon kilometre kateder. Petekten çıkan arı, kilometrelerce uzaktaki çiçeği bulmak için uçar. Çiçeğin gereken kısmını alıp kovana taşır. Bizim pergel ve cetvelle çok zor yaptığımız altıgen şeklinde petek gözleri yapıp üzerini mumla kapatır ve bunun içine çiçek özünü bırakır.
Bütün bunları arı, hangi mektepte öğrenmiştir? Bazıları bu soruya içgüdü diyor. “Peki; bu içgüdüyü ona kim yerleştirmiştir?” diye sorulunca da açıklayıcı bir cevap veremiyorlar.
İşte bal arısına bal yaptırıp bize takdim eden, hem kendini bildirmek, hem de teşekkür istemektedir. İnananlar bunun tek yaratıcı Allah olduğunu bilmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar

Sayfa Görüntüleme