17 Nisan 2013 Çarşamba

YAĞ-ŞEKER

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Demirkol özetle diyor ki:

• Ayçiçek yağı, mısır özü yağı, margarin veya endüstriyel tereyağı yediğimiz sürece hasta olmaya mahkûmuz. İki tane iyi yağ var. Bir, sızma zeytinyağı; iki, %100 mera sütünden yapılmış tereyağı.
• Peki şeker bir besin maddesi midir? Değildir. İnsanın ihtiyacı olan glikozu da früktozu da vücut kendisi üretiyor. Şeker yediğimiz zaman sadece damak zevkimiz için yiyoruz.
• Evliya Çelebi’nin seyahatnamesinin Trabzon bölümünde, hamsinin zeytinyağı ile kızartıldığının tarifi vardır.
• Son zamanlarda pancar şekeri de bir yana bırakıldı; daha ucuz olsun diye mısırdan elde edilen şeker kullanılmaya başlandı.
• Amerika’da son 30 yılda 3 kattan fazla görülen karaciğer kanserinin sebebi mısır şurubudur.
• Gofret, bisküvi, kek... dışardan alacağımıza az şekerli bir keki evde yapalım ki, ambalajlı bir ürün sunmayalım çocuklarımıza.
• Karın tipi şişmanlık, eşittir şeker hastalığı, eşittir kalp hastalığı, eşittir kanser. Şekerden uzak duracağız. Nişasta da şekerdir.
• Netice olarak da şeker zaten zararlı, zarar görmeden günde tüketebileceğimiz şeker 30 gram kadardır. Bu da 8 kesme şeker yapar.
• Meyvenin fazlası da şişmanlatır ve zararlıdır.
• Musluk suyu için Allah aşkına. Paranız varsa arıtıcı kullanın. Musluk suyu, İstanbul’da kullandığınız plastik şişedeki sudan (hangisi olursa olsun) 100 kat iyidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar

Sayfa Görüntüleme