Cevizin, saymakla bitmeyecek kadar vücuda faydaları vardır. Potasyum, magnezyum, fosfor bakımından çok zengindir. Yüksek oranda protein ve Omega 3 bulunur. Etkili bir kalori, protein, lif, vitamin ve mineral kaynağıdır. Ceviz içi, yüzeyi çok kırışık bir beyin görünüşündedir. Günde 1-2 adet ceviz yemek, beyin uzmanları tarafından ısrarla tavsiye edilmektedir. İşte bazı faydaları:
* Zihin yorgunluğunu giderir.
* Kemik ve dişleri güçlendirir.
* Vücuda enerji verir.
* Verem mikrobuna karşı korur.
* Damar sertliğini önler.
* Kan dolaşımını düzenler.
* İshal kesici, cildi temizleyicidir.
* Siğilleri tedavi eder.
* Mide gazını giderir.
* Grip ve nezleye iyi gelir.
* Öksürüğü keser.
* Sindirim bozukluğunu giderir.
* Yorgunluğu ve bitkinliği giderir.
* Zindeleşmeyi sağlar.
* Tümör engelleyicidir.
* Kanın pıhtılaşmasını önler.
* Ağız kokusunu giderir.
* Ciğer, mide ve beyne kuvvet verir.
* Zekâyı geliştirir.
* Kalbi güçlendirir.
* Kanı temizler.
* Kolesterolün azalmasını sağlar.
* Bağışıklık fonksiyonlarını korur.
* Anormal antikoru engeller.
* Sinir sistemini güçlendirir.
* Karaciğer fonksiyonlarını düzenler.
* Mide, bağırsak, böbrek ve deri rahatsızlıkları gibi birçok hastalığa iyi gelir.
* Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır.
* Ceviz yağı, mide ve bağırsakları temizler, yumuşak kalmalarını sağlar.
* Ceviz yağı, yüz lekelerinin üzerine sürülüp masaj yapılırsa düzelir.
* Bal ile karıştırılıp tüketildiğinde, soğuk almış mideye iyi gelir.
* Yaprakları iştahsızlığa iyi gelir.
* Cevizin yapraklarından elde edilen juglon maddesi eczacılıkta kan temizleyici ve kuvvet verici olarak kullanılır.
* Ceviz yaprağı ve kabukları kaynatılıp balla karıştırılarak içildiğinde, kansızlığa iyi gelir. Hazmı zor olduğundan, karaciğeri rahatsız olanlar, ceviz yememelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder