Sarımsağın içindeki bir maddenin gıda zehirlenmesine karşı en sık kullanılan iki popüler antibiyotikten 100 kat daha güçlü olduğu ortaya çıktı. İçindeki dialil sülfid maddesi, zehirlenmeye yol açan ve bakterinin yok edilmesini zorlaştıran bir çeşit biyofilmi kırıyor. Antimicrobial Chemotherapy dergisinde yayınlanan makaleye göre bu keşif yaşanan gıda zehirlenmelerinin tedavisinde yeni bir kapı açabilir.
Washington State Üniversitesi'nden Dr. Michael Konkel dedi ki: “Bu çok heyecan verici bir sonuç. Çünkü çevremizdeki bakterilerin ve gıdaların yol açtığı zehirlenmeleri önleme potansiyelini gösteriyor.” Campylobacter, ABD ve dünyada en fazla görülen besin kaynaklı hastalığa sebep olan bakteridir. Belirtileri ise genellikle kusma, kramp, karın ağrısı ve ateş oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder