17 Nisan 2013 Çarşamba

TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR

* Taze kavrulmuş çekirdekler, toz hâline getirilmek için öğütülür. 
* Her fincan için bir tatlı kaşığı kahve, kuru olan cezveye konur. 
* Arzu edilen miktarda şeker ilave edilir. 
* Her fincan için bir kahve fincanı su, cezveye ilave edilir. 
* Malzeme iyice karıştırılır. Ateşin üzerinde karıştırılmaz. 
* Düşük ayarda ateşin üzerinde 6 dakika pişirilir. 
* İlk kabarmada, taşmadan köpük eşit şekilde fincanlara dökülür. İkinci kabarmada, birkaç saniye dinlendirilip dökülür. Eşit döküm, geri kalanı için de uygulanır. 
* Telvenin çökmesi için birkaç dakika bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfalar

Sayfa Görüntüleme